ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 852/2004
Τέλος, ο κανονισμός 852/2004 αναφέρει ότι οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων τροφίμων πρέπει να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα, ανάλογα με την περίπτωση, ώστε στο μέτρο του δυνατού να προλαμβάνεται η μόλυνση από ζώα και επιβλαβείς οργανισμούς.
- Σύμφωνα με τους οδηγούς υγιεινής που έχουν εκδοθεί από τον ΕΦΕΤ, αναφέρεται σε θέματα συμμόρφωσης με τη νομοθεσία, ότι πρέπει να θεσπιστούν επαρκείς διαδικασίες σε μια επιχείρηση για να διασφαλιστεί ότι ελέγχονται τα έντομα και τα άλλα επιβλαβή ζώα ή πτηνά.